Multia: Riuttakangas

Multian Soutujoelle, Hirvikylän Anninsuolle on rakennettu Riuttakankaan ravirata kesällä 1991.


Valjastuskatokset ja tuomaritorni Multian radalla.

Hiekkakankaalla sijaitseva Multian rata ja-talli ovat ympärivuotisessa käytössä. Multian ravi- ja ratsastusseura järjestävät paikallisravit kesä-heinäkuun vaihteessa tällä mielenkiintoisen rataprofiilin omaavalla kaviouralla, jota kutsutaankin termillä Multian Vincennes. Etusuoralla hevoset juoksevat ylämäkeen ja takasuoralla vastaavasti laskevat pitkää alamäkeä loppukarteen pohjalle. Volttilähdöt suoritetaan sujuvasti hieman yli 900 metrin mittaisella radalla ranskalaisen esikuvan mukaan omalta lähtösuoraltaan. 


Radan hoito ja kunnossapito tehdään jäsenten toimesta. Radan pintaa ja kaarteita on parannettu ja takakaarretta on nostettu ja laitettu rumpuja. Radalla on tuomaritorni ja kioskikahvila. Paikalliset hevosenomistajat käyttävät rataa päivittäin ja se on tärkeä paikka hevosten valmentajille.


Ajo-ohje: Petäjävedeltä ajetaan (tie n:o 18) Multian kirkonkylän ohi, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Soutujoentielle. Risteyksessä olevassa tienviitassa lukee Hirvikylä. Ravirata sijaitsee tämän tien varrella noin 3,5 kilometrin päässä risteyksestä tien oikealla puolella osoitteessa Soutujoentie 274. Fonectan karttakuva!


 Etusivu     Takaisin     Tulosta