Työmestaruus Suikun Lukolle

Keski- Suomen Hevosjalostusliitto ry järjesti Työmestaruuskisat Suomen Hippos ry:n, Suomen Työhevosseuran, Suomenhevosliiton ja Työhevosharrastajien sekä kymmenien keskisuomalaisten harrastajien tuella.

Killerille koostettu työhevosaiheinen toimintapäivä tarjosi yleisölle erittäin monipuolisen kattauksen suomalaista työhevosperinnettä.

Suikun Lukko ja Jarmo Korkeaniemi

Työmestaruuden menestyksen avain oli voiman ohella ripeys. Suikun Lukko käytti valttinaan nopeuttaan, ori juoksi kilometrin hyvään aikaan 1,33 ja heti perään Halsuan ori suoritti kilometrin kävelyosuuden huippunopealla ajalla 5,50. Kun portaidenkin veto sujui 17- vuotiaalta oriilta ohjastajansa Jarmo Korkeaniemen saattelemana mallikkaasti, mestaruus oli sinetöity.
Hopea- ja pronssisijat menivät tammoille Laippa ja Vilpotar.
Kilpailun aikana piiriagronomi Eero Perttunen valotti sujuvasti yleisölle kisan eri osa-alueita. 

Laippa ja Kauko Tuominen.

Vilpotar ja Markku Mässeli.


Heikki Kankainen, Eero ja Sisko Perttunen avajaisissa.

 


Hetkeksi vilkaistiin ”ajan taustapeiliin”, opetusneuvos Ilmari Ojala juonsi vanhanajan tyyliin auton kanssa suoritetun vetokokeen.Kisapäivänä pääosassa oli suomenhevonen, se kävi selväksi myös ratsastetussa Katrillissa. Katsojat saivat tutustua vanhanajan valokuvanäyttelyyn, esillä oli myös valjaita, rekiä, äkeitä, ja kiesejä. Kengitysseppänäytös tarjosi ohjelmanumeron hevosen kengittämisestä ja Killerin lampi oli hyvä suorituspaikka hevosen uittonäytökselle. Hyvin suosittu kohde oli torialue, jossa tarjolla oli hevosalan tarvikkeita hevosalan yhdistysten esittelytelttojen vierellä. Kotieläinosasto ja emätamma kesävarsan kanssa olivat poniratsastuksen rinnalla vetonauloja.

Työmestaruus sai Killerillä arvolleen kuuluvan päivän. Tapahtumaan hyvin istutettu oheisohjelma tuki kilpailujen kokonaisuutta ja tarjosi yleisölle mielenkiintoista seurattavaa. Yli tuhat katsojaa nautti leppoisasta tunnelmasta ja hevosista. Työmestaruuspäivän onnistumisesta suuri kiitos kaikille järjestäjille ja talkoolaisille!  

Tulokset kokonaisuudessaan tässä!
Katso lisää Terttu Peltosen kuvia kilpailusta tässä!
Videokooste tässä!Kaikki tiedotteet


 Etusivu     Takaisin     Tulosta