Hevonen on luotu liikkumaan! - tuhti annos Biomekaniikkaa KillerilläHeli Hyytiäinen kertoi Killerillä lauantaipäivän aikana neliraajaisen eläimen biomekaniikasta - tosin sivuten myös välillä kaksiraajaistakin. Heli on fysioterapeutti, joka on erikoistunut eläinfysioterapiaan ja hän on myös filosofian tohtori, joten asiantuntemusta riitti aiheesta.

Päivän aluksi mietittiin miksi eläin ylipäätään liikkuu ja liikkumisen perusperiaatteita. Pohdittiin, että eläimen on voitettava painovoima, raajojen tuki painovoimaa vastaan ja samalla siirrettävä massaa paikasta toiseen energiaa säästäen, vammoja välttäen, tehokkaasti ja mielellään vielä optimaalisella rakenteella.Äkkiseltään olisi voinut kuvitella, että äh onpa tylsää kuunnella koko päivä kineettisestä ja potentiaalisesta energiasta, Herra Newtonista ja muista suureista, mutta mitä vielä. Esitys vedettiin kansantajuisesti ja huumorilla höystettynä läpi ja lopulta joku jopa ehdotti luennoitsijalle uutta stand up -koomikon uraa jatkossa. Naurua ja faktatietoa riitti antoisalle päivälle.

Kiitos kaikille osallistujille ja luennoitsijalle sekä kokille ja tekniikalle. Päivän mahdollisti Uudet hevoskasvattajat hanke yhteistyössä Poneista potkua nuorille hankkeen kanssa.

Kaikki tiedotteet


 Etusivu     Takaisin     Tulosta