Tutustu hevosiin Killerillä


Tiistaina 28.5.2019 Killerillä oli reilut 300 lasta opettajineen ja ohjaajineen Tutustu hevosiin päivässä.


Rasteja radan alueelta löytyi 14 kappaletta, joissa vapaaehtoiset hevosihmiset kertoivat hevosurheilusta ja hevosista kaikkea mahdollista mikä vaan lapsia kiinnosti - tallirutiineista, hevosroduista ja niiden väreistä, ravien eläinlääkäritoiminnasta, poniraviurheilusta, ratsastuksesta ja sen eri lajeista.


Lapset saivat myös tehdä itse, harjata ja rapsuttaa poneja, siivota karsinoita, kokeilla kilpakärryillä istumista, tehdä vetosolmuja ja ratsastaa keppareilla sekä olla hevosen kyydissä - huippu päivä kaikille.


Lopuksi kotiin viemisinä - hienojen elämysten lisäksi, olivat ihanat käytetyt hevosen kengät ja ilmaiset liput raveihin.


Päivää olivat tekemässä KS Hevosjalostusliitto ja sen jäsenseurat, KS Ravirata, Killerin Ravinuoret, Killerin Ravinaiset, Laajavuoren ratsukot sekä monet vapaaehtoiset talkoolaiset.


Samanlainen Tutustu hevosiin päivä pidettiin myös hieman pienempi muotoisena Petäjäveden hevosystäväinseuran toimesta edellisviikon keskiviikkona 22.5. Kintauden koululla Petäjävedellä, jolloin päivään osallistui 200 lasta opettajineen.

Kuvat: Paula Jakonen.


Kaikki tiedotteet


 Etusivu     Takaisin     Tulosta