Hevoshulinaravit

Jyväskylän Killerillä oli sunnuntaina 8.3.2020 Hevoshulinaravit ja siellä oli lapsiperheille perinteiseen tapaan kaikenlaista tekemistä.
 

Aasit Augusta ja Desiree, kuva: Merja Ahola-Turpeinen.

Aasit, ponit ja hevoset vetivät yleisöä paikalla runsain joukoin (yli 1200 henkilöä).
Tapahtuma oli kaikinpuolin onnistunut ja niin järjestäjillä kuin yleisölläkin oli aurinkoisen sään siivittämänä iloinen mieli.
 
Tallikierrokselle osallistui varovaisen arvion mukaan yli sata henkilöä ja se meinasi olla positiivinen katastrofi, mutta siitä selvittiin.
 
Veimme koko porukan yhdelle valjastuskatokselle, jossa valmentajat ottivat onneksi ihmiset hyvillä mielillä vastaan kertoen hevosten kuulumiset ja muuta asiaan liittyvää.
 
Tanja Soukka kertoi Jypin liigavarsa Juliane De Veluwesta ja sitä päästiin taputtelemaan, Tapio Hoikka esitteli omat hevosensa ja niitä rapsuteltiin myös samalla, kun hän kertoi kumpi hevosista pärjää. Jutta Ihalainen tarinoi hevostreenarin arjesta ja ammattilaisena olemisesta.
 
Tapahtuma oli perheille ilmainen.
 
Hankasalmelaisen ammattivalmentajan Pekka Vehviläisen poika ja pojan tytär kilpailivat myös sunnuntaina Killerillä. Pekka itse voitti suomenhevosten alokassarjan raamikkaalla Salmenniemen Sisulla.
 
Ruuna juoksi ensimmäisen kierroksen johtavan takana ja kierroksen jälkeen siirtyi johtavan rinnalle, josta puristi helppoon voitton. Vehviläisen poika Sami oli hankasalmelaistreenarin Jaakko Santalan hauskannimisellä Mualimankuatajalla samassa lähdössä ollen seitsemäs.
 
Samin tytär Tiia puolestaan ajoi ensimmäisen  kärrylähdön isoilla hevosilla. Ajokkina oli lämminverinen tamma Elaine Coger. Tiia Vehviläinen on kunnostautunut nuoresta iästään huolimatta raviponien rattailla aikaisemmin ajaen 438 ponistarttia, joten kokemusta on kärryillä istumisesta.

Lajien kohtaaminen.

Tapahtuman ohjelman mahdollistivat alueen vaapaaehtoiset hevosihmiset antamallaan työpanoksella.
 
Tapahtumaa tukemassa olivat lukuisat yhteistyökumppanit: Hankkija, Keski-Suomen Rakennus ja Raudoitus, Hatol, Hevoskuntoutus Tarvainen, Oskutuote, Prohay, Maaseudun Tulevaisuus, Suvisäilöheinä, Uusitalon Hevostila, Ollikin on ravijännäri!, Biofarm.
 

Viimeiset makkarat.

Kaikki tiedotteet


 Etusivu     Takaisin     Tulosta