Valtakunnallinen varsanäyttely 2018 Ylivieskassa!

Talven selkä ei ole vielä kunnolla taittunut, mutta silti kannattaa kääntää katseet jo ensi syksyyn ja alkaa valmistautumaan tulevaan näyttelykauteen.


31.8-2.9 järjestetään Ylivieskassa Valtakunnallinen varsanäyttely, johon kannattaa todellakin tähdätä varsansa kanssa. Näyttely on tarkoitettu 1 v lv- ja sh varsoille, sekä 2 v sh-varsoille. Näyttelyn kulku on kutakuinkin samanlainen, kuin tavallisen varsanäyttelyn. Erona se, että luokkavoittajat palkitaan ruhtinaallisesti!


 Viime vuonna viisi parasta palkittiin seuraavasti:

I sija             1500 €
II sija750 €
III sija500 €
IV sija300 €
V sija200 €


Tämän vuoden palkintoskaala vahvistetaan tuonnempana. Luvassa toki myös muita palkintoja, jotka julkaistaan lähempänä näyttelyä.


Jokaiseen luokkaan otetaan maksimissaan 30 osallistujaa, jos varsoja joudutaan karsimaan niin etuoikeus on varsoilla, jotka on näytetty hevosjalostusliittojen näyttelyissä. Näyttelyn säännöt TÄÄLTÄ.


Pohjanmaan Hevosjalostusliiton alueella kevään näyttely järjestetään Oulussa pe 1.6 ja tuosta näyttelystä on hyvä hakea vauhtia ja kokemusta syksyn päätähtäintä varten!Suomenhevosista Pohjanmaan Hevosjalostusliiton näyttelykauden 2017 paras oli j-suunnalle arvosteltu 2 vuotias tamma Markantti (i. Frans, e. Perhonella, ei. K.M. Nopsa). Tamman on kasvattanut Janne & Minna Kuusisto ja sen omistaa Mindi & Minttu Kuusisto. Markantti palkittiin I-  -palkinnolla (yksi miinus). Pisteitä tamma sai yhteensä 49,5.  Kuva: Minna Korvela Etusivu     Takaisin     Tulosta