Bunkkeri häikäisi Oulun tamma- ja varsanäyttelyssä!

Oulun tamma- ja varsanäyttely käytiin jälleen aurinkoisissa olosuhteissa. Näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 38 varsaa, 5 jalostusarvosteltavaa tammaa ja yksi rakennetarkastukseen osallistunut tamma. Päivän tulokset tulevat Heppa-järjestelmän näyttelykalenteriin lähipäivien aikana.


Varsojen kisa näyttelyn parhaasta varsasta oli tasainen, sillä peräti kolme (Bunkkeri, Laaksolan Kunkku ja Turkan Veikka) varsaa saivat saman kokonaispistemäärän 48. Tasapisteissä lautakunta ratkaisee näyttelyn parhaan ja voittoon vei lennokkaan ja rytmikkään ravinsa ansiosta 2 v sh-varsa Bunkkeri (i. Liising, e. Satu-Hovi). Varsan on kasvattanut ja omistaa Ari Vimpari Muhokselta ja sen esitti Harri Vimpari


Päivän parhaaksi esittäjäksi lautakunnat valitsivat Tiina Kokkosen, jonka varsan rauhallista käsittelyä oli ilo seurata.


Varsojen jälkeen vuorossa olivat jalostusarvosteltavat tammat, joista palkittiin I-palkinnolla tamma Huiskeri, jonka on kasvattanut Roosa Niemelä ja omistaa Talli Huki. Tamma sai sekä tyypistä, rungosta että jalkojen ja liikkeiden säännöllisyydestä kustakin yhdeksän pistettä.
Bunkkeri ja Harri Vimpari (Kuva: Jari Piirala)
Lautakunta II  (Kuva: Jari Piirala)

Paras esittäjä: Tiina Kokkonen

Kiitokset mukana olleille!

Kaikki tiedotteet


 Etusivu     Takaisin     Tulosta